top of page

Project Stationsomgeving Geldermalsen

 

Doel van het project:

Het gebied aan de oostzijde van het station ondergaat een ware metamorfose. Medio 2010 heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met Dura Vermeer voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk Lingedonk. Medio 2012 kwam ProRail met haar plannen voor de aanleg van een derde spoor incl. nieuwe reizigerstunnel. Dit was nodig om het treinverkeer van en naar Utrecht los te kunnen koppelen van de MerwedeLingelijn. Medio 2021 heeft de gemeente samen met ProRail het plan opgepakt voor uitbreiding en vernieuwen van de fietsenstalling.

 

Waar staan we nu?

 

56 appartementen

Nieuwe fietsenstalling

Siloah

Gastenhuis

School


De wijk Lingedonk is al goed zichtbaar. Hier zijn koop- en huurwoningen (particuliere markt) en een school gerealiseerd. Aan de Genteldijk is een zorgcomplex voor Siloah (hier wonen mensen met een beperking) in aanbouw (oplevering eind 2022) en wordt binnenkort gestart met de bouw van 56 (huur)appartementen voor Kleurrijk Wonen aan het stationsplein en een Gastenhuis (zorgcomplex voor dementerende ouderen). Daarnaast moet het stationsplein nog opnieuw ingericht worden.

 

ProRail heeft het 3e spoor en de reizigerstunnel in 2022 opgeleverd en het station heeft een ware metamorfose ondergaan. Aan de westzijde is een nieuw perron aangelegd speciaal voor de MerwedeLingeLijn. Het is straks de bedoeling dat elke 10 minuten een trein richting Utrecht/Den Bosch.

 

Wanneer het appartementencomplex medio september 2023 is opgeleverd kan de nieuwe fietsenstalling gerealiseerd worden. De nieuwe fietsenstalling komt tussen het perron en het appartementencomplex te liggen waarbij de huidige weg (Trichts Voetpad) verlegd wordt. De stalling wordt uitgebreid met ca. 450 extra plaatsen en krijgt aan de oostzijde ruimte voor ca. 1.500 fietsen. In het ontwerp is ruimte opgenomen voor het realiseren van een gebouwde voorziening voor een conciërge die toezicht gaat uitoefenen op het gebruik van de stalling. Dit om alles netjes te houden.

bottom of page